Chasing after boys is not my thing

Nici că se putea mai bine să mă caracterizeze o singură propoziție: cea din titlul articolului de față! Este de fapt un vers dintr-o melodie care aparține fetelor de la BarlowGirl. Uite că mai sunt fete de modă veche ca mine! 🙂 Și nu de oriunde, ci din America, unde sunt în mare vogă ”dating-ul” și ”having a boyfriend/girlfriend”. Nu că la noi în România n-ar fi la modă… dar e mai nouă ideea, cam de după Revoluție, nu, sau greșesc?

Nu înțeleg de ce societatea de astăzi se așteaptă de la fete să acționeze împotriva naturii lor și să recurgă la toate ”armele din dotare” pentru a atrage atenția băieților, și de ce nu, chiar pentru a-i ”vâna”. Ce mare lucru e să facă o fată primul pas într-o relație, că doar nu mai trăim în Evul Mediu, când bărbatul era stăpânul suprem și femeia era datoare să se supună…? N-ați auzit de emanciparea femeii, suntem egale cu bărbații, ce mai…?

Ce minciuni! Nu am fost și nu vom fi niciodată egale cu bărbații. Prin aceasta nu vreau să spun că suntem cumva inferioare, nu… doar că fiecare are rolul lui bine stabilit de Dumnezeu. O femeie nu va dispune niciodată de forța, de sângele rece și de calitățile de lider ale unui bărbat, dar nici un bărbat nu va putea avea vreodată gingășia și sensibilitatea unei femei sau inima unei mame. De ce să ne furăm căciula unul altuia? De ce să nu fie băiatul acel cavaler care vine cu întrebarea, iar fata acea domniță care are răspunsul, când vine vorba de o relație? De ce să ne inversăm rolurile?

Și dacă o fată totuși își ia inima în dinți și face primul pas în vederea unei relații, nu va fi nevoită după aceea să conducă mai departe întreaga relație? Oare băiatul ”cucerit” își va veni în fire pe parcurs și va prelua frâiele? Nu cred! Și nu știu dacă fetei îi va plăcea această situație, sau dacă îl va putea respecta pe băiat. Eu una știu sigur că nu aș putea fi mulțumită cu o asemenea relație, și că respectul meu va scădea considerabil pentru un băiat care s-a lăsat ”dus cu zăhărelul”.

Da, știu, mi s-a mai spus că am idei învechite, dar eu zic că unele lucruri, așezate de la început de Dumnezeu, nu s-au schimbat de-a lungul secolelor. Întotdeauna în sufletul unui băiat va exista dorința de a cuceri și de a conduce, iar inima unei fete va tânji după un erou care să o iubească și să o protejeze. Dacă nu e așa, vă rog frumos, dați-mi voie să mă întorc în timp, pe vremea străbunicilor mei, sau să mă strecor printre pesonajele unei povești cu prințese și cavaleri, că mă simt nelalocul meu în această lume modernă! Mă retrag să ascult din nou melodia care a dat naștere acestor gânduri. 🙂

Advertisements

8 thoughts on “Chasing after boys is not my thing

  1. Te salută o altă fată cu idei învechite! ^_^
    De fiecare dată când aud și văd unele “povești de dragoste” îmi vine să trăiesc cu 50 de ani în urmă când băieții și fetele își știau locurile într-o relație. 🙂

    Liked by 1 person

  2. Nici eu nu am făcut şi nici n-aş face primul pas în vederea unei relații, indiferent cât m-aş simţi de atrasă de un anume bărbat.
    Chiar îmi crează repulsie parşivitatea şi tupeul unor femei care recurg la diverse gesturi şi şiretlicuri, mai mult sau mai puţin decente, pentru a cuceri bărbaţi, iar mai apoi îi schimbă ca lenjeria intimă. Vorbesc amical cu bărbaţi, fac schimb de opinii în limita bunului simţ şi doar pe un subiect anume, însă, fără a flirta şi nimic mai mult. 🙂

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s