Veșnic nemulțumiți

Există o regulă înscrisă în ”codul genetic” al sufletului nostru: cu cât avem mai mult, cu atât vrem mai mult! Ar fi bine dacă această regulă s-ar aplica doar cu privire la caracterul nostru: să dorim să fim mai buni, mai înțelepți, mai răbdători… Dar, de cele mai multe ori, vrem mai multe posesiuni materiale, poziții mai înalte, mai mulți prieteni, o sănătate mai bună, și așa mai departe.

Am citit o povestioară despre o femeie care avea doi fii: unul din ei își câștiga existența din vânzarea umbrelelor, iar celălalt vindea sandale. Femeia era mereu nefericită: când ploua, se plângea că fiului ei nu-i merge afacerea cu sandale, iar când era timp frumos, se îngrijora pentru situația celuilalt fiu, care nu prospera cu umbrelele. Oare cum ar fi fost dacă ar fi privit partea plină a paharului? Cu siguranță ar fi avut motive să fie tot timpul mulțumită! Dar oare de câte ori nu suntem și noi ca ea?

Poate ați citit cartea ”Secretul mulțumirii”… Aici este vorba despre o fetiță care reușea să găsească partea bună în orice situație. Când a primit un cadou care conținea o pereche de cârje în locul păpușii mult dorite, tatăl ei a sfătuit-o să fie bucuroasă că nu are nevoie de acele cârje. Mai departe, cartea prezintă modul în care fetița a aplicat mereu în viața ei acest principiu al mulțumirii și cum i-a învățat și pe alții să facă la fel, viețile lor schimbându-se astfel într-un mod radical.

recunostinta11Biblia ne învață: ”Mulțumiți lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.” Tot ce primim vine de sus, și lucrurile bune, și cele mai puțin bune, dar pentru toate Îi datorăm recunoștința lui Dumnezeu. Și tot Biblia ne spune să ”ne mulțumim cu ce avem”. Eu una, mărturisesc că nu am ajuns încă la această performanță. De multe ori uit să-I mulțumesc lui Dumnezeu pentru ce mi-a dăruit, privesc la alții mai înzestrați ca mine și îi invidiez, mă plâng că multe aspecte din viața mea nu sunt așa cum aș dori… Dar oare ce s-ar întâmpla dacă Dumnezeu mi-ar dărui numai ceea ce merit? Nu știu dacă mâine aș mai fi aici! Dar El dă cu mână largă, dă ploaie și soare și peste cei buni și peste cei răi, ne dăruiește chiar mai mult decât avem nevoie!

Acestea fiind spuse… să fim mulțumiți cu ceea ce avem și să ne dedicăm eforturile pentru îmbogățirea sufletului nostru, care va trăi veșnic, nu pentru adunarea bogățiilor trecătoare!

(Sursă imagine: Google)

4 thoughts on “Veșnic nemulțumiți

  1. E important sa ne multumim cu ce avem? Sincer nu stiu asta cat de buna e ca si idee. Putem sa ne plafonam si sa nu vrem mai mult…cand putem atat de mult, pentru ca avem potential.

    Atata timp cat nu facem rau, eu cred ca putem sa vrem si sa tindem spre mai mult. Dar constructiv…

    Liked by 1 person

    • E și acesta un punct de vedere vrednic de luat în seamă! Eu voiam să zic să ne mulțumim cu ce avem din punct de vedere material, nu să ne trudim de dimineața până seara ca să adunăm tot mai mult și să uităm de sufletul nostru și de oamenii care au nevoie de noi.

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s