Poveste de viață

De câte ori nu ne plângem că n-avem una, n-avem alta, că de doare ceva sau că nu putem face ceea ce ne dorim? Dar oare ne-am gândit vreodată cât de binecuvântați suntem că putem vedea, auzi, simți, că avem două mâini și două picioare? Unii oameni nu se pot bucura nici măcar de aceste lucruri elementare, pe care noi le luăm de la sine și pentru care uităm să fim recunoscători…

Nu știu dacă ați auzit de Nick Vujicic, care s-a născut fără ambele mâini și ambele picioare. Imaginați-vă cum ar fi să trăiți fără a posibilitatea de a merge, de a vă îngriji și nici măcar de a-i îmbrățișa pe cei dragi. Nick trăiește în acest mod de 32 de ani, și viața lui este cu mult mai împlinită decât a multor oameni care se pot bucura de un corp întreg, fără cusur. Bineînțeles că nu îi este deloc ușor și că a avut de luptat cu depresia, cu întrebările fără răspuns și cu lipsa unui scop în viață. Dar prin credința în Dumnezeu și cu ajutorul familiei și al prietenilor, a reușit să treacă peste neajunsuri și să devină un model pentru lumea întreagă. Acum Nick este un cunoscut vorbitor motivațional, axându-se pe teme ca: trăirea cu dizabilități, speranță pentru viață și găsirea scopului vieții, și a fondat o organizație non-profit cu numele ”Life Without Limbs”. Și pe plan personal Nick o duce bine: este căsătorit și are un băiețel, care nu a moștenit dizabilitatea tatălui său.

Deși am auzit povestea lui Nick Vujicic de mai mult timp, doar recent i-am descoperit talentul muzical și nu mă mai satur să ascult un frumos cântec care vorbește despre viață și despre ceea ce ne așteaptă dincolo de ea. Deși nu specifică în versurile cântecului, sunt sigură că Nick se referă la raiul lui Dumnezeu care ne așteaptă și în care nu va mai fi nici durere, nici moarte.

6 thoughts on “Poveste de viață

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s