Iubire adevărată sau iluzii?

God is loveAți aflat și voi, nu-i așa, că astăzi se sărbătorește Valentine’s Day? 😛 Nu e rea ideea unei celebrări a iubirii, deși… sunt sigură că cine iubește, iubește tot anul, nu doar o zi pe an. Dar, ca mai toate sărbătorile în ultimul timp, și aceasta s-a transformat în ceva comercial și fără esență. Mi-a urat cineva azi ”Happy Valentine’s Day!” și i-am răspuns că eu nu sărbătoresc, dar totuși i-am întors urarea, că așa e politicos. :))

Și mi-am adus aminte de un articol pe tema aceasta, pe care l-am citit mai demult și pe care îmi doresc să-l fi scris eu, așa de bine îmi exprimă gândurile. Îl voi reda și aici, cu speciale aprecieri către Ella Roman – keep up the good work, girl! 🙂

”Nu stârniţi, nu treziţi dragostea, până nu vine ea.” E unul din cele mai vechi sfaturi matrimoniale. Mă lasă rece tot marketingul acesta în care se vinde ”dragostea” şi poveştile siropoase care nu ţin decât câteva zile, cel mult câteva luni.

Dacă există o dragoste care nu are termen de valabilitate, aceea e din Dumnezeu; ”ea rămâne-n veci la fel, când toate-n jur se clatină rămâne; o poţi simti atunci când plângi, atunci când eşti voios, iubirea ce rămâne e Cristos.” Prea multe fete devin victimele propriei inimi, care e nespus de înşelătoare şi o urmează fără să consulte şi creierul.

Un bărbat adevarat e unul la un milion şi te va găsi dacă aştepţi şi eşti atât de pasionată de Dumnezeu, încât acel ”el” să-L caute mai întâi pe Domnul, ca să te găsească pe tine. Nici un băiat nu merită să plângi pentru el, prinţesă a lui Dumnezeu, așa că ridică-te, că îţi cade coroana! Cel care te va iubi nu te va face să plângi decât de bucurie. ”Aşteptarea celor neprihănite (parafrazare) nu va fi decât bucurie.”

Nu contează că eşti înconjurată de cupluri şi îţi vine să le invidiezi la maxim, atâta timp cât ştii că ai un vis în inimă pentru care lupţi: o poveste de dragoste scrisă de Dumnezeu.

Dacă în perioada când eşti singură nu eşti fericită cu tine, nu o să fii mai fericită doar pentru că un ”el” apare şi îţi şopteşte promisiuni. El ar trebui să te găsească împlinită, nu disperată după atenţie, fiindcă asta doar îl va pune pe fugă. Avem tendinţa, când ne îndrăgostim, să îl facem centrul universului, dar e doar un bărbat şi dacă încă nu ai aflat, toţi bărbaţii sunt păcătoşi şi dezamăgesc la un moment dat. Ai dezamăgit şi tu pe cineva, cel puţin o dată; e în natura umană.

Alege să fii diferită, chiar dacă asta înseamnă că-ţi vei atrage porecla ,,ciudata”. La sfârşitul unei perioade mai lungi sau mai scurte de aşteptare, te va găsi cel pentru care ai fost creată, şi nu va trebui decât să îl laşi să lupte pentru tine. Fetele care fac ele primul pas, ucid în bărbat ceva pus de Dumnezeu acolo: nevoia de a fi luptător, de a cuceri şi a explora munţii care îl despart de femeia iubită.

Celebrează şi tu dragostea azi, dar şi mâine şi în toate zilele ce vor veni, prin rugăciuni pentru el. Ştiai că îl poţi îmbrăţişa de la distanţă, atunci când te gândeşti la el şi te rogi pentru el?

(Sursă imagine: E vremea ta)

19 thoughts on “Iubire adevărată sau iluzii?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s