Orice lacrimă, în palma Lui devine stea

lacrimaAceasta este povestea de viață a Elidei Oancea (sursa aici), care ne aduce aminte că Dumnezeu poate transforma orice neajuns în binecuvântare, ne poate da bucurie în locul tristeții și poate crea un vas nou, frumos și folositor, din cioburile vieții noastre.

M-am născut cu un defect la ochiul stâng. Nu este un defect de vedere, ci unul de mobilitate. Când eram mică, părinții m-au dus la diferiți medici, dar, la fiecare control oftalmologic, rezultatele erau foarte bune. Vederea era perfectă, dar problema era un mușchi care răspundea de mobilitatea ochiului. În copilărie am suferit trei intervenții chirurgicale, care au îndreptat situația, însă a rămas o parte care nu a putut fi remediată.

În perioada adolescenței, când, în mod normal, ne confruntăm cu cele mai multe complexe, sentimente de frustrare sau crize de identitate, n-am fost niciodată marcată de acest neajuns. Deși era unul vizibil, ușor de observat, n-am fost niciodată complexată de el. Eram conștientă de el, dar nu a reprezentat niciodată un complex și nici nu mi-am pus întrebări legate de asta.

Mai târziu, când m-am împrietenit cu cel care avea să devină soțul meu, într-una dintre zile, când discutam “verzi și uscate”, l-am întrebat: “Ce-ți place ție cel mai mult la mine?” Mă așteptam să înceapă cu ce știu ce trăsături de caracter, cu una din acele calități morale pe care le pui în capul listei de “must have-uri” a viitoarei soții. Dar el mi-a răspuns foarte prompt, de parcă nici n-avea nevoie de timp să se gândească: “Cel mai mult îmi plac ochii tăi!” L-am privit o clipă, așteptând parcă acel zâmbet care să-mi spună că glumește sau mă pune la încercare și mă pregăteam să-i spun că dacă vrea să mă încurajeze, nu e nevoie, pentru că sunt bine cu mine însămi. Dar el, în loc de asta, a continuat: “Întotdeauna am iubit privirea ta caldă și mi-a plăcut să-ți văd ochii zâmbind.”

Recunosc că am găsit foarte ciudat acest lucru. Chiar dacă nu-mi pusesem problema neajunsului fizic, recunosc că nici nu mă așteptasem la răspunsul acesta. M-am gândit atunci la versetul din Eclesiastul care spune că: “Orice lucru El îl face frumos…” Am o zicală îndrăgită și-mi place să o spun tinerilor, când am ocazia: “Orice lacrimă, în palma Lui devine stea”. Dumnezeu știe să facă din lacrimi stele, din necazuri bucurii, din eșec biruiță, din oameni nepromițători, viteji neînfricați!

Dacă ai lucruri care-ți plac mai puțin, neajunsuri care te deranjează sau alte aspecte care te fac să fii neîncrezător, așează în palma Lui toate acestea și El le va transforma în minuni!

(Sursă imagine: kricio.com)

Advertisements

13 thoughts on “Orice lacrimă, în palma Lui devine stea

 1. Minunata postare ! 🙂
  Din toata inima ❤ sincere felicitari !!! 🙂 🙂 🙂
  Iar fraza din final, merita pusa in "rama" la intrarea in casa sa fie vazuta permanent de toata lumea ce-ti trece pragul usii ! 🙂
  Din 2009 cand am publicat PRIMUL POST
  http://aliosapopovici.wordpress.com/2009/03/25/
  pe blogul ce recent a IMPLINIT 7 ( sapte anisori) 🙂
  http://aliosapopovici.wordpress.com/2016/03/25/
  ( mersi pentru felicitare ) 🙂
  doar in DUMNEZEU si-n puterea Sa Divina mai am INCREDERE ……………
  caci in Presedintie, Parlament, Guvern si Justitie , Domnul sa ma ierte dar, dupa cele auzite in AGORA , vazute le televizor sau citite in presa scrisa si pe internet,
  NU mai am INCREDERE !!! 😦 😦 😦
  Weekend placut ! 🙂
  Cu stima,
  Aliosa.

  Like

  • Mulțumesc pentru aprecieri! Așa este, numai în Dumnezeu mai putem avea încredere în zilele acestea, căci El nu este om ca să dezamăgească, și cum spune acest adevăr:
   ”Când nu-ți mai rămâne nimic altceva decât Dumnezeu, vei descoperi că Dumnezeu îți este de ajuns.”
   Încă o dată vă doresc mulți ani frumoși de blog! 🙂
   Weekend plăcut și odihnitor!

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s