Citate favorite

3646510add0b7badb0-46419805_206x303Astăzi la ”Citate favorite”, serial găzduit de doamna Zinnaida, vă prezint cartea ”Mâini înzestrate” de Ben Carson. Dacă nu ați auzit încă de renumitul neurochirurg american, care a separat câteva perechi de gemeni uniți în dreptul capului, poate ar fi bine să îi citiți biografia. Vă va inspira, cu siguranță! 🙂

În orice carieră, fie că eşti electrician, secretară, muzician sau chirurg, trebuie să ai încredere în tine şi în capacităţile tale. Să ai o asemenea siguranţă încât să poţi spune: “Pot totul. Dacă nu ştiu ceva, întreb.” Foarte simplu.

Cunoştinţele păstrează-le pentru tine, nouă arată-ne ce poţi!

Cred că Dumnezeu are un plan pentru fiecare om, un plan ale cărui detalii le aflăm pe parcursul vieţii, chiar dacă uneori n-avem nicio idee despre mersul lucrurilor.

Nu contează ce culoare are pielea unui om. Dacă eşti bun, vei fi recunoscut, pentru că, în ciuda prejudecăţilor lor, oamenii vor alege întotdeauna ce e mai bun.

Eu am convingerea că a fi un neurochirurg bun nu înseamnă a te ridica deasupra celorlalţi. Singura diferenţă e că Dumnezeu mi-a dat un talent pe care aşteaptă să-l dezvolt în folosul celorlalţi.

Indiferent de domeniul în care lucrezi, dacă te străduieşti să înveţi cât mai mult şi să câştigi experienţă, munca ta va fi răsplătită.

Găsesc că e mult mai potrivit să-ţi ocupi locul care ţi se cuvine şi să avansezi prin muncă.

Am convingerea că Dumnezeu ne dă tuturor daruri, iar noi, la rândul nostru, avem privilegiul deosebit de a le cultiva pentru a-I sluji şi a fi de folos umanitaţii.

(Sursă imagine: Editura Viață și sănătate)

Advertisements

31 thoughts on “Citate favorite

 1. Citatele tale mi-au amintit de Dr.Christiaan Barnard, el fiind cel care a transplantat prima data o inima! 🙂 Cred ca acesta a fost planul lui dat de Dumnezeu!

  Saptamana usoara!

  Like

  • Uite că de el nu am auzit. Sigur Dumnezeu i-a inspirat pe toți acești oameni care au făcut adevărate minuni! 🙂
   O săptămână frumoasă să ai și tu, Ella!

   Like

 2. “sa ocupi locul care ti se cuvine si sa avansezi prin munca”…cata simplitate si decenta in gandirea acestui om….asta il face special dar cu siguranta lui acest aspect ii este indiferent…
  interesanta personalitate ne-ai prezentat, multumim!

  Like

 3. Înțelepte gânduri, exemplare! Ben Carson, care era cât pe-aci să fie președinte al Statelor Unite… Nu ăsta a fost planul Domnului, care l-a păstrat pentru a salva vieți!

  Like

 4. Cred ca ideea importanta este ca avand un dar, acest dar sa ti-l dezvolti ” în folosul celorlalţi.”
  Unii oameni stiu mai de timpuriu harul lor. Altii mai tarziu. Dar esential este sa si-l descopere.
  Acest gen de carti sunt foarte inspirante. Multumesc de prezentare, draga Flaviana!

  Like

 5. Nu contează ce culoare are pielea unui om. Dacă eşti bun, vei fi recunoscut, pentru că, în ciuda prejudecăţilor lor, oamenii vor alege întotdeauna ce e mai bun.

  Da-mi voie sa ma indoiesc de aceasta fraza. In rest, pare frumoasa cartea! Seara faina! 😀

  Like

  • Viața lui a dovedit această afirmație. Îmi amintesc cum am citit că oamenii nu doreau să fie tratați de el din cauză că era de culoare, dar după ce a reușit multe operații grele, toți au fost nevoiți să-i recunoască meritele.

   Like

  • Da, din păcate mulți români de valoare au fost recunoscuți doar în străinătate. Dar să nu ne oprească asta din a ne face partea și a visa că putem schimba lumea! 🙂

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s