Cele șapte minuni ale lumii

N-am mai scris de mult timp o povestioară cu morală, vă era dor de ele? Adică nu le scriu eu, le preiau din diverse surse, am deja o colecție întreagă. La prima companie unde am lucrat, le trimiteam pe email colegilor câte o poveste săptămânală. Acum mi-am adus aminte de ele, am mai postat și pe Facebook, voi mai posta și pe blog. Dacă am nevoie de resurse exterioare, e semn că începe să mă părăsească inspirația la scris. Totuși, puteți să vă mai așteptați la un moment umoristic, din când în când. 🙂 Sau la o expoziție de fotografii, că am făcut o pauză mare de la pozat și de curând mi-am regăsit pasiunea. Cred că sunt prea multe lucruri pe care îmi place să le fac, și nu le pot face pe toate deodată, de aceea am perioade și perioade, în care încerc noi pasiuni sau îmi reamintesc de cele vechi. Și acestea fiind zise, să citim povestea. 😉

Unui grup de studenți i s-a cerut să recompună lista celor șapte minuni ale lumii, adaptată timpurilor pe care le trăim. Au existat multe diferențe, dar iată lucrările care au obținut calificative maxime:

 1. Piramidele din Egipt
 2. Taj Mahal
 3. Marele Canion
 4. Canalul Panama
 5. Empire State Building
 6. Basilica San Pietro din Roma
 7. Marele Zid Chinezesc

În timp ce se citeau lucrările, profesorul a observat ca o studentă încă mai scria. A intrebat-o dacă are dificultăți si ea a răspuns:
“E atât de greu să decizi… sunt atâtea minuni in lume!”

Profesorul a întrebat-o dacă o poate ajuta. Studenta a ezitat puțin și apoi a răspuns:
“Cred că acestea sunt cele șapte minuni ale lumii:

 1. A vedea
 2. A auzi
 3. A mângâia
 4. A savura
 5. A simți
 6. A râde
 7. A iubi.”

Colegii au rămas tăcuți. Aceste lucruri sunt atât de simple încât nu ne dăm seama cât sunt de minunate! Nu uita: lucrurile cele mai prețioase nu pot fi cumpărate sau construite de om!

(poveste preluată)

Advertisement

4 thoughts on “Cele șapte minuni ale lumii

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s