Etichetele pe care le pun oamenii

Un elev a lipit pe spatele colegului său o hârtie, pe care scria „Sunt prost”, și a rugat restul clasei să nu-i spună băiatului. Copiii s-au distrat toți pe seama bietului coleg, fără ca acesta să-și dea seama ce se întâmplă.

A venit ora de matematică, iar profesorul a scris o problemă dificilă pe tablă. Nimeni nu a putut să o rezolve, cu excepția băiatului etichetat. Pe fondul chicotelilor colegilor, a mers la tablă și a rezolvat problema.

Profesorul a cerut clasei să îl aplaude și să îi ia hârtia de pe spate. Apoi le-a spus tuturor:
“De-a lungul vieții, oamenii îți vor pune etichete cu multe cuvinte urâte și neadevărate, pentru a îți opri progresul!
Dacă al vostru coleg ar fi știut despre eticheta voastră, cu siguranță nu s-ar fi ridicat să răspundă la întrebare! De aceea, tot ceea ce trebuie să faci în viață este să ignori etichetele pe care ți le pun oamenii și să profiți de fiecare oportunitate pentru a învăța, a crește și a progresa!
Un alt lucru trist este că acest elev nu a avut printre voi niciun prieten loial, care să îi fi spus despre etichetă, sau să i-o fi dat jos.”

Nu contează câți prieteni ai, contează loialitatea lor. Loialitatea e testul adevăratei prietenii. Dacă nu ai prieteni sinceri, care să te apere și în lipsa ta, care să te vegheze, să te protejeze și cărora să le pese cu adevărat de tine, îți este mai bine singur.

(poveste preluată)

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s